Σωτηρόπουλος Σπυρίδων PhDc, MSc, CertAcup, PT

  • Επιστημονικός υπεύθυνος Central Physio Clinic
  • Επιστημονικός Συνεργάτης Κέντρου Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας – Αρεταίειο Νοσοκομείο
  • Εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας ως Ταμίας
  • Εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα του Κ.Ε.Δι.Βι.Μ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για εκπαίδευση στο Βελονισμό σε Ιατρούς και Φυσικοθεραπευτές
  • Υποψήφιος Διδάκτορας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Φυσικοθεραπείας
  • Εξειδίκευση στον Βελονισμό – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στη Φυσικοθεραπεία (University of Brighton)
  • Πτυχίο Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας

Δείτε ολόκληρο το βιογραφικό

Ο Σπυρίδων Σωτηρόπουλος ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας το 2006. Το 2010, κατέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Φυσικοθεραπεία (MSc in Physiotherapy) από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον (University of Brighton).

Έπειτα, εξειδικεύτηκε στον Βιοϊατρικό Βελονισμό (2011-2012) για τη διαχείριση του πόνου από την Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας (ΕΦΕΑ), ενώ το 2018 μετεκαπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Κινέζικης Ιατρικής της Σαγκάης.

Από το 2019, εκπονεί τη Διδακτορική του Διατριβή, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έχοντας ως ερευνητικό αντικείμενο τη «Μελέτη της επίδρασης της προσαρμοσμένης άσκησης Qigong σε ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία».

Τέλος, είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος και εγγεγραμμένος στα μητρώα των φυσικοθεραπευτών επαγγελματιών υγείας.

Στην πορεία της καριέρας του, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό συνεδρίων και ημερίδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και δημοσιευμένο υλικό στον τομέα της μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας και έχει επιδείξει παρουσιάσεις σε πληθώρα διεθνών και ελληνικών συνεδρίων.

Ο Σ. Σωτηρόπουλος συμμετέχει διαρκώς σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο τη μυοσκελετική φυσικοθεραπεία και τη διαχείριση του πόνου. Αποτέλεσμα αυτού η συνεχής κατάρτιση γνώσεων και η ενσωμάτωση των πλέον σύγχρονων μεθόδων αξιόλογησης και παρέμβασης.

Στην επαγγελματική του πορεία έχει εργασθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ.Γεννηματάς” (2004-2005) καθώς και σε ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια της Αθήνας. Για το διάστημα 2010-2018 αποτέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος φυσικοθεραπείας στο Aegean College.

Από το 2014 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και είναι ιδρυτής του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Central Physio Clinic στην περιοχή Αθήνα-Χίλτον.